Arçelik’in “We-Intech” Programı Kadınları Ar-Ge ve Teknolojide Güçlendiriyor
Arçelik’in mühendislik ve yeni nesil Ar-Ge alanlarında çalışmayı hedefleyen kadın mühendis adaylarının katılımıyla Pakistan, Güney Afrika ve Romanya olmak üzere 4 ülkede uyguladığı WE-inTech programı, Türkiye’deki yerel atölyelerde 53 öğrenciyi ağırlıyor.
Programın ilk çalıştayı 31 Mart-2 Nisan tarihleri arasında online olarak gerçekleştirildi. Arçelik Üretim ve Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nihat Bayız, “Dünya liderlerinden Koç Holding liderliğinde BM Kadın Birimi’nin ( UNWomen) Generations Boy Equality Forum, Action Coalition girişiminin destekçisi olduk ve teknoloji-inovasyon alanında fırsat eşitliği yaratarak cinsiyet eşitliğini desteklemek değerlidir. taahhütlerde bulunduk. 5 yıldır sürdürdüğümüz WE-inTech programına bugüne kadar 162 öğrenci katılmıştır.
Bunun ortasından itibaren Arçelik’te farklı pozisyonlarda çalışan arkadaşlarımızı görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Hayatın her alanında olduğu gibi Ar-Ge ve mühendislik alanlarında da toplumsal cinsiyet eşitliği unsuruyla hareket etmek, sürdürülebilir büyüme ve gelişmenin en değerli unsurları arasında yer almaktadır. Biliyoruz ki fırsat eşitliği sağlandığında başarının cinsiyeti olmaz. Bu anlamda ilerlemek için Ar-Ge ve mühendislik gücümüzde artan kapsayıcılık, toplumsal cinsiyet eşitliği açısından değerli bir katma değer yaratıyor.”
Arçelik’in Ar-Ge ve teknoloji alanlarında çalışan kadınların mesleki gelişimlerini desteklemek amacıyla başlattığı “WE-inTech” programına seçilen 53 öğrenci, programın ilk aşamasını oluşturan çalıştayda öne çıktı. 2019 yılında Türkiye’de bir ilk olarak “Sen Mühendissin, Yanımızdasın” adıyla başlayan program, üniversitelerin mühendislik, fen bilimleri ve matematik bölümlerinde okuyan kadınları bu alanda kariyer yapmaya teşvik etmeyi amaçlıyor. yeni nesle Ar-Ge ve teknoloji alanlarında fırsat eşitliği sağlamak. . Arçelik geçen yıl projeye Romanya, Güney Afrika ve Pakistan’ı da dahil ederek STEM (Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik) alanlarındaki kadın oranını artırma taahhüdünü küresel ölçeğe taşımıştır.
Arçelik İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Toygan Pulat, Arçelik Üretim ve Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nihat Bayız ve Arçelik Strateji ve Dijitalden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Utku Barış Pazar, WE-inTech programının panellerinde katılımcılarla bir araya geldi. üç gün sürdü. Program kapsamındaki kesim uzmanları ve araştırmacıların yanı sıra, başarılarıyla ilham veren Bilge Yıldız ve Jenna Carpenter, programa katılarak deneyimlerini gençlerle paylaştı. Bir yıllık program süresince katılımcılar, markaların devam eden projelerinde mentorluk, mesleki gelişim ve teknik eğitimlerin yanı sıra, staj ve iş olanakları alanlarında takviyeler alacaklar.
Programın ilk gününde öğrencilerle buluşma Arçelik Üretim ve Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nihat Bayız, “BM Kadın Birimi (UNWomen) Nesiller Boyu Eşitlik Forumu’nun küresel liderlerinden biri olan Koç Holding’in liderliğinde, teknoloji ve inovasyon alanında fırsat eşitliği yaratarak toplumsal cinsiyet eşitliğini desteklemek için değerli taahhütlerde bulunduk. 5 yıldır sürdürdüğümüz WE-inTech programına bugüne kadar 162 öğrenci katılmıştır. Bunun ortasından itibaren Arçelik’te farklı pozisyonlarda görev yapan arkadaşlarımızı görmek bizleri çok mutlu ediyor. Hayatın her alanında olduğu gibi Ar-Ge ve mühendislik alanlarında da toplumsal cinsiyet eşitliği ilkesiyle hareket etmek, sürdürülebilir büyüme ve gelişmenin en değerli unsurları arasında yer almaktadır. Biliyoruz ki fırsat eşitliği sağlandığında başarının cinsiyeti olmaz. Bu anlamda ilerlemek için Ar-Ge ve mühendislik gücümüzde her geçen gün daha kapsayıcı olmamız, toplumsal cinsiyet eşitliği açısından değerli bir katma değer yaratıyor.”
BM Kadın Birimi (UNWomen) Nesiller Boyu Eşitlik Forumu’nun küresel liderlerinden biri olan Koç Holding liderliğinde Arçelik, Action Coalition girişiminin destekçisi olmuş ve kadınların teknoloji ve inovasyon alanında güçlenmesini desteklemek için değerli taahhütlerde bulunmuştur. 2026 yılına kadar gerçekleştirmeyi hedeflediği bu taahhütler, teknoloji ve inovasyon alanında kadınlar ve kız çocukları için somut bir değişim yaratmayı hedefliyor. Arçelik, 2026 yılına kadar küresel operasyonlarında STEM alanlarındaki kadın istihdam oranını %35’e çıkarmayı taahhüt etmektedir. Arçelik 2021 yılında ilk taahhüdünü verdiğinde STEM alanında çalışan kadın oranı %16 idi. Arçelik bu oranı 2 yılda %19,6’ya çıkardı.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı